5. Familie Smid pakt uitdaging aan
In 1990 trouwden Jenneke en Hergen Smid. In 1996 bouwden ze hun eerste scharrelstal en in 2020 renoveren ze het bedrijf samen met hun zoons, zodat het klaar is voor de toekomst. Jenneke: “Eigenlijk waren we zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging, maar we zijn blij dat we dit mogen doen met onze kinderen.” Lees hier het volledige artikel.4.Toen & Nu: van 2.500 naar 10.000 liter melk per jaar
De Nederlandse melkveehouderij staat wereldwijd bekend om haar vakmanschap, de kwaliteit van melk en natuurlijk vanwege het karakteristieke beeld van koeien in de wei. De ontwikkelingen in deze sector hebben de afgelopen eeuw dan ook zeker niet stilgestaan. Wil je meer weten? Lees dan het volledige artikel.
3. Vers gras voeren aan het voerhek in het najaar
Meer melk produceren uit eigen ruwvoer. Daarvoor moet het ruwvoer optimaal benut worden. Door het vers gemaaide gras direct aan de koeien te voeren op stal, wordt het beter benut dan wanneer het ingekuild is. Met name dit najaar kan stalvoeren helpen om het eiwitrijke najaarsgras beter te benutten. Meer weten? Lees het hier.2. Tips voor een goed herstel na hittestress
Afgelopen tijd is het extreem warm geweest. Wanneer we zelf last hebben van de hitte, zijn we ons ervan bewust dat dit ook voor de koeien geldt. Na de hitte hebben we er zelf geen last meer van, maar dit geldt niet voor de koeien! Lees hier onze tips!
1. Zo helpen individuele varkensdata jou aan betere prestaties
Op het Swine Nutrition Center (SNC) – De Elsenpas ontvangt ieder pasgeboren big een oormerk met Radio Frequency Identification (RFID), zodat alle gegevens van het dier tot en met de slacht op individueel niveau geregistreerd worden. Met behulp van deze individuele data worden de prestaties van varkens op het onderzoekscentrum nauwkeurig gevolgd. Nieuwe voer- en managementstrategieën kunnen zo optimaal worden getest, zodat we de beste strategieën op de markt kunnen brengen. Zo ziet dit onderzoek er uit.
Gerelateerde onderwerpen: