
verantwoord vooruit
Zorgen voor toekomstige generaties

Eline Vervoorn
Duurzaamheidsmanager
Voor meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid
Neem contact op met Eline
Duurzaamheid: de weg naar vooruitgang
De wereldbevolking groeit snel en zal rond 2050 naar verwachting 10 miljard mensen tellen. Om ervoor te zorgen dat er nu en in de toekomst genoeg voedsel is, richten moeten we ons op duurzamere productie.
Voor De Heus is duurzaamheid meer dan een doel. Het is een belofte die bij onze missie hoort. We willen dat iedereen toegang heeft tot voldoende, gezond en veilig voedsel. We zien dierlijke eiwitten als een belangrijk onderdeel van een gezond en gevarieerd dieet en nemen onze verantwoordelijkheid om hier op een duurzame manier aan bij te dragen. Zo willen we een positieve impact maken op de wereld, en huidige en toekomstige generaties.
Een toekomstbestendig voedselsysteem
De voedselproductie bestendiger maken, is niet altijd eenvoudig. We krijgen te maken met uitdagingen én kansen. Hoe kunnen we de productie verbeteren en toch verantwoordelijkheid nemen voor onze impact op klimaat, ecosystemen, biodiversiteit, lokale gemeenschappen en mensenrechten binnen de keten?
Met onze gedrevenheid en kennis en ervaring geloven we dat we een toekomstbestendige waardeketen kunnen opbouwen. Bij De Heus kijken we naar de lange termijn, zowel voor ons bedrijf, onze klanten als voor de keten waar we deel van uitmaken. Zo kunnen we onze activiteiten samen op een duurzame manier voortzetten en bijdragen aan een gezonde toekomst voor de volgende generaties.

Veilig en duurzaam voedselsysteem
Onze ambitie is om dierlijke eiwitten zo duurzaam mogelijk te produceren.
We willen onze ecologische voetafdruk verkleinen, boeren en gemeenschappen ondersteunen en bijdragen aan een veilig en duurzaam voedselsysteem. Onze inzet voor duurzaamheid komt samen in ons programma ‘Samen duurzaam vooruit’, waarin we ons niet alleen richten op het optimaliseren van onze (bedrijfs)processen, maar ook initiatieven ontwikkelen en opzetten die de voedselproductie duurzamer en efficiënter maken.
Samen met onze ketenpartners, stakeholders en veehouders werken we aan een betere én duurzamere toekomst voor iedereen.

Duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (VN)
In 2015 stemden alle landen van de Verenigde Naties in met de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling. In deze agenda staat een gezamenlijke visie op vrede en welvaart voor mensen en de wereld.
Centraal staan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's), die aandacht vragen voor verschillende thema’s zoals voedselzekerheid, milieu, klimaat ecosystemen, mensenrechten en lokale economieën. We zijn er trots op dat we bijdragen aan het realiseren van meerdere van deze doelen.
