Eric Boorsma - Afdelingshoofd Order Entry
Wanneer je bij De Heus voer wilt bestellen, dan verloopt dat via de afdeling Order Entry. Eric Boorsma geeft leiding aan dit team van 11 mensen. Eric is 50 jaar, getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Barneveld. Hij werkt al 30 jaar voor De Heus en kent het bedrijf als zijn broekzak.
De juiste vragen
Op de afdeling Order Entry komen de bestellingen binnen voor alle diergroepen, zowel voor de bulk- als de zakgoedleveringen. De medewerkers zijn dan ook goed op de hoogte van alle voersoorten en ketenconcepten. Dit is nodig om de juiste vragen te kunnen stellen bij het opnemen van de voerbestelling. Een correcte bestelling is namelijk de basis voor de verdere behandeling van de order. Van productie, expeditieplanning tot aan het afleveren toe. Een belangrijk onderdeel van Eric’s werk is dan ook om ervoor te zorgen dat zijn team goed geïnformeerd blijft over alle ontwikkelingen en het voerassortiment binnen het bedrijf.
Werken bij De Heus
Na de middelbare agrarische school heeft Eric de opleiding mengvoedertechnologie gevolgd. Na het afronden van zijn opleiding is hij begonnen in de productie op de fabriek in Nijkerk. Sindsdien heeft hij veel verschillende functies doorlopen. Die ervaringen helpen hem nog elke dag, hij weet precies hoe het werkt binnen de verschillende afdelingen van de organisatie. Het mooiste aan het werken bij De Heus vindt hij de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt. “Als je goede ideeën hebt, krijg je hier alle ruimte om ze uit te voeren. Om die dan samen met je collega’s uit te werken en voor meer tevreden klanten te zorgen, is natuurlijk hartstikke leuk en geeft veel voldoening.”
Check, check, dubbelcheck
Een van de belangrijkste taken van zijn afdeling is om ervoor te zorgen dat de bestelling goed en volledig ingevoerd wordt. Elke bestelling wordt daarom op verschillende manieren gecontroleerd. Zo zijn er beveiligingen ingebouwd in het bestelsysteem om bijvoorbeeld te voorkomen dat er GMO-voer geleverd wordt op een non-GMO-adres. Wordt er toch GMO-voer besteld, dan blokkeert het systeem de order. Voor een belangrijk deel is en blijft de controle echter mensenwerk. Medewerkers moeten daarom continu alert zijn op de juistheid van de bestelling. En omdat de gevolgen van een verkeerde bestelling groot kunnen zijn, wordt elke bestelling, ook de online bestellingen, altijd nog een keer handmatig gecontroleerd.
Altijd een oplossing
Bijna al het voer wordt op bestelling gemaakt. Om een goede planning te kunnen maken voor de logistiek en de productie is het belangrijk dat bestellingen op tijd geplaatst worden. Bestellingen die voor 13:00 uur binnen komen, kunnen namelijk efficiënt worden afgehandeld en de volgende dag geleverd worden. Het eerste voer dat ’s morgens afgeleverd wordt, is de dag daarvoor namelijk al geproduceerd en verladen.
Het overgrote deel van de bestellingen wordt gelukkig keurig op tijd (voor 13:00 uur) geplaatst, maar het komt voor dat orders later binnen komen. De uitdaging is dan om die toch nog op een efficiënte wijze in te voegen in de al gemaakte planning. Eric: “Het heeft vaak grote gevolgen om de planningen open te breken voor een late bestelling, maar wat er ook gebeurt, we zoeken altijd naar een oplossing.”
Werken bij De Heus
Bekijk onze vacatures en vind de vacature die bij jou past!