De Heus gaat groene stroom afnemen van windpark Ecowende

Eline Vervoorn

Duurzaamheidsmanager

15 juli 2024
-
2 minuten

De Heus heeft een langdurig stroomcontract afgesloten met Eneco om groene stroom af te nemen van het ecologische windpark Ecowende. Dit nieuwe windpark op zee wordt binnenkort voor de kust van IJmuiden gebouwd. Het is een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inzet van ons familiebedrijf om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Impact op het milieu verminderen

In lijn met het Klimaatakkoord van Parijs streven we ernaar om in 2050 energieneutraal te zijn. Als tussenstap willen we in 2030 de CO2-uitstoot van onze bedrijfsvoering met 42% verminderen ten opzichte van het referentiejaar 2022. "We zijn blij dat we door het afnemen van de stroom van dit windpark een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere energievoorziening," zegt Eline Vervoorn, Duurzaamheidsmanager bij De Heus Voeders.

 

Directe inzet van windenergie in onze fabrieken

Vanaf 2027 kunnen wij met de Nederlandse windenergie van Ecowende een derde van onze stroombehoefte afdekken. Dit is mogelijk gemaakt door de samenwerking van onze energiepartner Scholt Energy met Eneco en Rabobank. Dankzij een nieuw garantieproduct van Rabobank zijn wij langdurig verzekerd van groene stroom. "Dit helpt ons onze productieprocessen verder te verduurzamen," voegt Eline Vervoorn toe.

"We zijn blij dat we door het afnemen van de stroom van dit windpark een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere energievoorziening."

Eline Vervoorn

Duurzaamheidsmanager

Eerste windpark op zee

Windpark Ecowende, waar De Heus zijn groene stroom van betrekt, is een uniek project. Het is wereldwijd het eerste windpark op zee dat in harmonie met de natuur wordt gebouwd. Het park draagt bij aan de ambitie van Nederland om tegen 2030 aanzienlijk meer windenergie op te wekken. Dit innovatieve project laat zien dat duurzame energie en natuurbehoud hand in hand kunnen gaan.

Over de auteur

Eline Vervoorn

Duurzaamheidsmanager